МомчиловциЖивописното село Момчиловци е разположено в сърцето на Родопите, на 1200 метра надморска височина, 98 км. южно от Пловдив, 240 км югоизточно от София, 15 км североизточно от Смолян и на 15км от вили Амампури. Околностите на селото, благоприятното географско разположение, добрите транспортни връзки и богатството на природни ресурси: живописни планински пейзажи, кристални потоци, разнообразен животински свят и природни забележителности, го превръщат в желано място за отдих и релакс, далеч от шума и напрежението на града.
Тук високо в планината сред звъна на чановете и народната песен, всеки може да усети магията на приказните Родопи, да се докосне до духа на отминали времена. Отстояваните през вековете Християнска религия, патриархален дух, традиции и обичаи са запазени и до днес. Посетите ли веднъж Момчиловци, никога няма да забравите уникалната природа, гостоприемството на местните хора, уюта в техните къщи и битови механи!
АТРАКЦИИ

В Момчиловци са запазени много от старите български занаяти като тъкачество, дърворезбарство и др. В хоби курсовете, организирани тук можете да се научите да тъчете пъстри родопски черги, да правите изкусни дърворезби и бродерии, да свирите на гайда или играете народни танци.
Ако желаете можете да вземете участие при подготовката и представянето на традиционния фолклорен панаир, Коледните и Новогодишните празници, Великден и др.
ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЕ

Разположението на Момчиловци в сърцето на Родопите, дава възможност за излети на открито, разходки и походи в планината, скално катерене, екскурзии до интересни природни и културни забележителности в околността като чудотворното Аязмо и църквата “Св. Св. Константин и Елена”, фото-сафарита из живописните местности, риболов и много други. Има и отлични условия за лов, тъй като само на 15 км от селото се намира най-големият в България дивечовъден район – Кормисош.
За любителите на зимните спортове известният зимен курорт Пампорово е разположен на около 7 км. от Момчиловци.

 

 

Villas Amampuri - Pamporovo