Природа

Вили Амампури

 

Тук природата е била щедра и е разсипала по поляните ароматни диви плодове – шипки, боровинки, къпини, малини, ягоди. А пъстрата китка от билки: мащерка, риган и дива мента, не само лекува, но и придава неповторим вкус на всяка гозба. Нищо не може да се сравни с гъбената чорба от набраните пресни манатарки и пачи крак.

 

Вили Амампури

 

Но може би вие не сте почитатели на дългото ходене и постоянно навеждане и предпочитате да останете насаме с мислите си и въдицата. За вас в близост до селището има няколко риболовни стопанства и водоеми, където всеки запален рибар може да опита своя късмет и да сподели риболовни истории, с. Смилян, Смолянските езера, Рибката и др.

 

Вили Амампури

 

Ще се погрижим и за нашите гости, които са в плен на ловната страст. В  близост до нашето селище е Държавното ловно стопанство „Кормисош“ гр. Лъки с големи традиции в ловния туризъм. Много чуждестранни и наши туристи отстрелват тук едър и дребен дивеч -  благороден елен, елен лопатар, сърна, дива свиня, дива коза, мечка , муфлон, глухар, вълк и други. Именно  тук е и един от рекордите за най-големи бивни на дива свиня.

 

Вили Амампури

 

Villas Amampuri - Pamporovo