Времето през месец юли 2014



Дългосрочната прогноза за времето през юли месец 2014 година е за горещо време. ще зарадва всички любители на лятната почивка и ще даде прекрасни възможности за отдих на морето или планината. Времето през месеца, ще зарадва любителите на почивката на море. Температурата на водата ще бъде около 26-27 градуса.

В морските курорти температурите ще са подходящи за активен летен отдих и ще достигнат средно месечните с около 3-4 градуса под стойностите им.

Средно месечните температури за юли 2014 се очаква да бъдат в рамките на 33 - 38 градуса, а най-ниските стойности може да достигнат 12- 17 градуса. В отделни части на страната, месец юли е най-топлия и температурите достигат максимални стойности до 40 градуса, а в обедните часове 42-45. Съветите за специалистите е да не излизат навън по това време, особено хора, които са с високо кръвно налягане и сърдечно-съдови заболявания трябва да бъдат изключително внимателни.



Очакваното горещо лято ще  накара много хора да потърсят прохлада в планините и на морския бряг. Важното е да знаете, че  Лятна Ваканция 2014 ще изисква от вас да се запасите с противослънчеви средства, независимо, къде отдъхвате, на море или на планина. И не се излагайте прекомерно на слънчевите лъчи, особено в следобедните часове. Носете със себе си винаги минерална вода и изпивайте не по-малко от 1-2 л на ден. Ограничавайте газираните напитки.

Какви валежи се очакват през юли 2014? Дългосрочната прогноза за валежите през  месец юли се очаква да бъдат не повече  нормалното за този  сезон на годината.Очакваме валежни дни от 3 до 5 дни. Те ще бъдат краткотрайни, на места  ще се наблюдават и летни бури с гръмотевици.