Времето през октомври 2011



През първата половина на месеца се очакват сравнително високи за сезона температури, но и доста обилни дъждове. Постепенно обаче времето все повече ще се захлажда като не е изключено и образуването на слани. През първата половина на месеца ще бъде относително топло за сезона с температури от 20-25 градуса, но през втората половина трябва да се подготвим за обилни дъждове и рязко спадане на температурите.

Слънчевите дни със сигурност ще бъдат по-малко отколкото през септември, но въпреки това ще ги има. Около 8 до 10 слънчеви дни се очертават през месеца, а тези с дъжд ще бъдат около 10-12. В планинските области около 15. Дните с превалявания ще бъдат между 6 и 8, като превалявания се очакват предимно през втората половина на месеца. Според прогнозата за октомври през 2011 през втората половина на месеца се очаква леко понижаване на температурите, които вероятно ще бъдат около 13-17 градуса.

В южната част на страната се очакват средни температури около 14 градуса, като минималните ще бъдат между 10 и 8, а максималните около 20-21 градуса.