Прогнозата за времето през Март 2012 

 

 

няма да учуди никой. Март месец е известен като един от най-непредсказуемите месеци, през който времето може рязко да се променя. Температурните амплитуди през Март достигат до 20 градуса.

През последните години се наблюдава леко затопляне на пролетните месеци, като тазгодишният Март няма да изневери на това течение.

Прогнозата за средната температурата през Март 2012 в Северна България и по високите полета е между 4 и 7 градуса. По Черноморието и Южна България - от 6 до 9 градуса, а в планините от минус 5 до 1 градус.

Март се отличава с рязкото увеличение на часовете през които Слънцето огрява България в сравнение с Февруари (средно 150 часа през Март срещи 80-85 през Февруари).

Прогнозата за времето през Март 2012 го определя като чувствително по-топъл от Февруари 2012. Температурите ще се повишат с 5-6 градуса, което е доста чувствително повишение.

Като цяло, времето през месец Март 2012 година ще бъде променливо.
През първата част на първото десетдневие ще бъде сравнително студено.  В някой райони се очаква дъждът да премине в снеговалеж. В последните дни на първото десетдневие (9 и 10 март) времето ще се затопли отново.
През останалата част от месеца, прогнозата за времето предвижда предимно южни ветрове което бавно ще доведе до затопляне. Очакват се валежи около 13-ти, 19-ти и 25-ти март.

Прогнозата за времето през месец март 2012 предвижда най-високите температури да достигнат 22-25 градуса, а най-ниските минус 12-10 градуса.

И все пак, не забравяйте, Март, славещ се като женски месец може да бъде много непредсказуем и времето да се променя буквално за 1-2 часа.