Времето през месец октомври 2012Месец октомври през 2012 година

е типичен есенен месец. Температурите рязко ще спаднат и за разлика от слънчевия септември вече ни очаква доста по-студено и дъждовно време. През първата половина на месеца се очакват сравнително високи за сезона температури, но и доста обилни дъждове. Постепенно обаче времето все повече ще се захлажда като не е изключено и образуването на слани. През първата половина на месеца ще бъде относително топло за сезона с температури от 20-25 градуса, но през втората половина трябва да се подготвим за обилни дъждове и рязко спадане на температурите. Към края на месеца ще се радваме на 2-3 слънчеви дни, но температурите няма да се повишат с повече от един — два градуса. Морето вече не е подходящо за почивка, а в планината става доста неуютно. Очакват се и първите по-силни валежи.

8-ми Декември

 

Оферти коледни и новогодишни празници 2012

 Слънчевите дни със сигурност ще бъдат по-малко отколкото през септември, но въпреки това ще ги има. Около 8 до 10 слънчеви дни се очертават през месеца, а тези с дъжд ще бъдат около 10-12. В планинските области около 15. Дните с превалявания ще бъдат между 6 и 8, като превалявания се очакват предимно през втората половина на месеца. Според прогнозата за октомври през 2012 през втората половина на месеца се очаква леко понижаване на температурите, които вероятно ще бъдат около 13-17 градуса.

Количеството валежи през месец октомври тази година няма да се отклонява от нормата и ще бъде между 50 — 60 л на кв. метър валежи в низините. В равнинните области се очаква около 40 — 60 л на кв. метър, каквито бяха и през пролетта. Обичайно за планинските райони се очакват около 100 литра на кв. метър, но предвид очакванията за повишена облачност се предполага, че могат да достигнат около 110-120 литра на кв. метър.

Минималните температури за месеца през 2012 се очаква да бъдат около 0 до 5 градуса, а максималните 22-24. Средната температура за страната остава около 18 градуса.