Почивни дни и официални празници през 2014.



 

Всеки работещ човек очаква с нетърпение уикендите, лятната отпуска и почивните дни. Освен платения годишен отпуск, официалните празнични дни на 2014 година са страхотна възможност да организирате кратка почивка за себе си и своето семейство.

В тази статия можете да намерите информация за официалните празници и почивни дни през 2014 година и да планирате по-лесно и по-евтино своята почивка и свободно време. Повечето туристически агенции предлагат по-добри оферти и цени при ранни записвания за самолетни билети, транспорт и настаняване. Почивните дни са времето, което може да отделите за любимите си занимания, екскурзия сред природата, спа процедури, селски туризъм или дълъг романтичен уикенд.

След Новогодишните празници първата възможност за кратка почивка е на 3 март, който се пада понеделник и се получават три почивни дни. През април са дългоочакваните Великденски празници, които тази година ще бъдат 5 дни – от 16 до 20 април. За съжаление, Деня на труда, който отбелязваме на 1 май се пада четвъртък, но пък на Гергьовден ще имате възможност за цели 4 почивни дни от 3 до 6 май.

След края на лятото през септември, ще можете отново да си организирате малка почивка, защото Денят на независимостта на България – 22 септември се пада понеделник и заедно с уикенда ще имате цели 3 почивни дни. В края на годината наближават и любимите Коледни празници, които ще празнуваме от 24 до 28 декември.

Ето и официалните празници през 2014 година:
1 януари
 – Нова година.
3 март – Ден на Освобождението на България от османско робство.
18, 19, 20 април – Великден – християнската религия отбелязва Възкресение Христово.
1 май – Ден на труда и на международната работническа солидарност.
6 май – Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия
24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост
6 септември – Ден на Съединението
22 септември – Ден на независимостта на България
1 ноември – Ден на народните будители
24, 25, 26 декември – Коледа

 

Официални празници и почивни дни през 2014 година